ZGODOVINA ZMAJEVEGA TEMPLJA

Ko so se junak Jazon in Argonavti vračali domov z zlatim runom, so v močvirju naleteli na zmaja, ki je ustrahoval lokalno prebivalstvo imenovano Mostiščarji. Jazon je z njihovo pomočjo zmaja pokončal in svojemu zaščitniku, bogu Apolonu, postavil tempelj, okoli katerega je zraslo mesto. Od tedaj je minilo 3000 let, mesto je vztrajno raslo, v rimskih časih se je imenovalo Emona, danes pa je to Ljubljana. Jazon je skupaj s poglavarjem mostiščarjev ustanovil tudi Bratovščino ljubljanskega zmaja, prvi člani so bili Argonavti in mostiščarji z Ostrorogim Jelenom na čelu, in še danes njihovi nasledniki skrbno varujejo Zmajev tempelj in njegove skrivnosti.

V evropski kulturi zmaj predstavlja pohlep. V svoji jami straži zlato, zaklad ali device. Psihološko gledano pa je zmaj vez posameznika z lastnim egom. Zmaj je ego, ki nas ima vklenjenega, je ego, ki kriči kaj bi človek rad, v kaj verjame in česa je sposoben.

Problem nastane, ko se premalo cenimo in ko so naša pričakovanja premajhna, takoj ko sami sebi rečete: »Ojej, tega pa nisem zmožen!«, dovolite zmaju, da vas vklene in si vas podvrže.

A vse to je samo del skrivnosti Bratovščine ljubljanskega zmaja, ostalo lahko spoznate samo kot njeni člani. Ne bojte se najti svojega zmaja in ga premagati! Zmaga nad zmajem je zmaga samega nad seboj in nad svojimi slabostmi. Že Delfsko preročišče, katerega zaščitnik je bil bog Apolon, je imelo nad vhodom vklesano »Spoznaj samega sebe«, samo s poznavanjem samega sebe in s prepoznavanjem in preseganjem lastnih slabosti boste zmaje uspešno pokončali.

Vstopite. Pridružite se tajni bratovščini in odkrijte skrivnost ljubljanskega zmaja!«

Kontaktirajte nas

 

Imate kakšna vprašanja ali dileme glede Zmajevega templja, na katera nismo odgovorili v Pogostih vprašanjih? Potrebujete pomoč pri nakupu vstopnic? Načrtujete dogodek za podjetja ali posebne dogodke? Za vaša vprašanja smo na voljo na spodnjih kontaktih.

apolonij@dragontemple.si

Facebook

040-532-525