POGOSTA VPRAŠANJA

Je program primeren za deklice?

Da. Program vodijo izkušeni animatorji, ki poskrbijo da se bodo odlično počutili otroci obeh spolov.

Kdo vodi program?

Luka Bevc, vodja animacija v Orehovem gaju in dolgoletni otroški animator v vodnem parku Atlantis, s pomočniki.

Kaj storite v primeru slabega vremena?

Program se v primeru lepega vremena v celoti odvija na prostem. V primeru dežja pa imamo dovolj pokritih površin (po potrebi jih tudi ogrejemo) in tudi plan B za izvedbo programa.

Kdo poskrbi za hrano?

Catering ekipa Orehovega gaja, ki na leto postreže 10000 zahtevnih gostov na korporativnih dogodkih in porokah.

V kolikor bi otrok potreboval počitek v obliki spanja – mu ga lahko zagotovite?

Po kosilu je predviden krajši počitek, ki ga bomo namenili pripovedovanju zgodb. Po potrebi lahko otrok za krajši čas tudi zaspi.

 

Koliko animatorjev na skupino 24 otrok bo prisotnih?

Prisotna bosta dva stalna animatorja, v času prehrane, ki jo deloma ustvarjamo skupaj, pa se v interakcijo z otroci vključi tudi gostinska ekipa.

Kakšni so plačilni pogoji? Se da plačati v dveh obrokih?

Seveda. Ob prijavi je potrebno plačati 50% avansa, ostalo pa v 8 dneh pred dogodkom.

Kdo so avtorji programa?

Najboljše prakse iz Danske tudi v Ljubljani

 

Intervju z Žigo Novakom, vsebinskim vodjo otroškega doživljajskega programa Akademija ljubljanskega zmaja.

ziga_1900_foto2Če delate v večjem ljubljanskem podjetju, potem je precejšnja možnost, da ste že obiskali Orehov gaj – prireditveno in izobraževalno središče, ki se nahaja le streljaj od ljubljanskega BTC. Orehov gaj ponavadi odpira vrata samo za zaključene skupine, vse bolj pa je prepoznaven tudi po posebnih doživljajskih dogodkih in programih za otroke in odrasle, na katere se lahko prijavijo posamezniki. V Orehovem gaju letos prvič organizirajo poletne otroške programe. Iz množice drugih programov, ki so na voljo v Ljubljani in širše, izstopa predvsem Akademija ljubljanskega zmaja. Gre za 3-dnevni intenzivni doživljajski program, za katerega obljubljajo, da bo otrokom ostal v spominu za celo življenje. O tem, kaj pravzaprav pripravljajo, smo se pogovarjali z Žigo Novakom, so-ustanoviteljem Orehovega gaja in kreativcem, ki stoji za večino programskih vsebin, ki se rojevajo pod orehi.

Kaj je tisto, kar vas loči od drugih ponudnikov aktivnih počitnic za otroke?

Akademija ljubljanskega zmaja je pustolovski otroški program kot ga pri nas še ni bilo. Gre za celostno doživetje, v katerega smo vložili vso znanje in izkušnje na področju animacije, pripovedovanja zgodb, igrifikacije, dramaturgije, pedagogike in kulinarike. Otroci na Akademiji bodo dobesedno “padli” v celovito fantazijsko zgodbo o Bratovščini ljubljanskega zmaja. V času programa bodo obiskali “escape room” Zmajev tempelj, postali bodo člani Bratovščine, opravljali bodo izzive, s katerimi bodo razvijal svojo osebnost, sprejeti bodo med viteze in se pri vsem tem ves čas igrali s hudimi igračami. Orehov gaj pa bo otroke navdušil tudi kot lokacija. Ker imamo veliko prostora in odlično infrastrukturo, se bomo med programom ves čas premikali med prijetnimi kotički pod drevesi, po travnikih, športnih igriščih in znotraj naših objektov kot sta Skedenj in Kozolec.

Luka Bevc z vajenci na Akademiji ljubljanskega zmaja (testna izvedba, maj 2016).

Luka Bevc, ravnatelj Akademije ljubljanskega zmaja z vajenci (prva izvedba, maj 2016).

Otrok v meni se je najprej vprašal, o kako hudih igračah to govoriva? 🙂

Za Akademijo ljubljanskega zmaja smo pripravili celo vrsto posebnih “igrač” oziroma tematskih rekvizitov, ki bodo vzbujali domišljijo, motivirali otroke med opravljanjem izzivov in služili kot scenografija iger, ritualov in tudi predstave, ki jo bomo na koncu pripravili za starše. Otroci se bodo med drugim srečali s 3-metre visokim zmajem, ki mu je treba odkleniti »noge«, s posebno Zmajevo škatlo, ki se odpira samo s čarobno palico in pravilnim urokom, s Čarobno škatlo, ki se odpre samo na pravilni GPS koordinati, maketo slovite ladje Argo in številnimi drugimi rekviziti, ki so povezani z zgodbo.

001-26

Za kaj gre pravzaprav pri Bratovščini ljubljanskega zmaja?

Gre za bratovščino, ki že več kot 3000 let varuje Zmajev tempelj. Poslanstvo bratovščine je, da ohranja tiste vrednote, ki so omogočile, da so Argonavti in Mostiščarji pred davnimi leti združili moči in skupaj ugnali strašnega zmaja. Na Akademiji ljubljanskega zmaja bomo izurili novo generacijo vitezov, ki se bodo skozi igro spoznali z zgodovino, miti in legendami o zmajih, naučili pa se bodo tudi, da največji in najstrašnejši zmaji bivajo znotraj nas samih. Spoznali bodo tudi kako jih premagovati, kajti le tako lahko ljudje zares zaživimo in sledimo svojim željam in sanjam.

 

8

Kaj bodo otroci odnesli od tega programa?

Najprej nepozabno izkušnjo, prijateljstva in občutek pripadnosti skrivni bratovščini. S programom pa spodbujamo tudi nekaj pomembnih socialnih veščin. Na primer. Kot Bratovščina imamo seveda himno. Otroci se bodo naučili besedila in posebnega ritma, ki ga bomo ustvarjali s ploskanjem, topotanjem nog in udarjanjem palic ob tla. Pa tudi z improvizacijo. Igranje z ritmom in spodbujanje samozavesti sta precej pomemben del programa in potrudili se bomo, da vaš otrok nikoli ne bo »hlod« na plesišču. V pravem in prenesem pomenu besede.

 

11

Kako ste lahko prepričani, da bo tak program ustrezal otrokom?

Program Akademija ljubljanskega zmaja je narejen po predlogi najboljših otroških programov na Danskem in v Nemčiji. Preverili smo ga na naših lastnih otrocih in zagotavljamo, da je več kot primeren za večino otrok. Posebej bo seveda ustrezal tistim, ki se radi igrajo v naravi, imajo bujno domišljijo in jih navdušujejo pustolovske zgodbe. Program je sicer izrazito interdisciplinaren, kar pomeni, da bomo s pedagoškimi metodami naslavljali široko paleto veščin in sposobnosti. Vsak otrok se bo lepo znašel v večini aktivnosti, zelo verjetno pa bo najmanj v eni tudi blestel pred drugimi otroci. Morda bo kakšna aktivnost za kakšnega otroka sprva nekoliko izven cone ugodja, vendar se prav tam dogaja osebnostna rast. Tudi pri otrocih.

 

1

Kaj naredite v primeru, da se otrok vseeno ne vključi v skupino?

Naši animatorji so tako dobri, programi pa tako vključujoči, da se nam kaj podobnega še nikoli ni zgodilo. Celotna zgodba Akademije ljubljanskega zmaja je sicer zgodba o Bratovščini, ki vedno drži skupaj in ima tri osnovne vrednote, med katerimi je ena tudi Neguj prijateljstva. Na posestvu imamo sicer več kot dovolj zanimivih kotičkov in igrač, da bomo posameznega otroka zaposlili tudi v primeru, da se pri izvajanju kakšne aktivnosti ne bi počutil dobro.

 

To je vaša prva sezona, v kateri organizirate programe za otroke. Kako naj vemo, da imate dovolj izkušenj?

Luka Bevc, glavni animator, ima dolgoletne izkušnje z animacijo otrok na rojstno-dnevnih zabavah, na poletnih programih v vodnem parku Atlantis in ob številnih drugih priložnostih. Zadnja tri leta, odkar obstaja Orehov gaj, pri nas sicer izvajamo številne programe za otroke, največ na korporativnih družinskih piknikih, pa tudi ob robu porok, abrahamov in rojstno-dnevnih zabav.

14Kako je poskrbljeno za prehrano?

Za zdravo in okusno prehrano na programu bo skrbela naša profesionalna gostinska ekipa, ki ima bogate izkušnje tudi z naslavljanjem posebnih prehranjevalnih navad. Ekipa je ustrežljiva in fleksibilna in zna poskrbeti za čisto prave kulinarične čarovnije – tudi za povsem veganski dogodek.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Postali bomo vrhunski ponudniki otroških doživljajskih programov v vseh letnih časih. Za jesenske počitnice že pripravljamo posebno Čarovniško šolo.

V enem stavku. Zakaj naj se starši odločijo za vas?

Ker se program Akademija ljubljanskega zmaja konča s predstavo za starše, na kateri se vam bodo orosile oči.

Z Žigo Novakom se je pogovarjala Katarina Davidovič.

Več o programu na naslednji povezavi.

Rok za prijavo na prvi julijski termin (1-3.8) je ponedeljek 25.7.! 

Kontaktirajte nas

 

Imate kakšna vprašanja ali dileme glede Zmajevega templja, na katera nismo odgovorili v Pogostih vprašanjih? Potrebujete pomoč pri nakupu vstopnic? Načrtujete dogodek za podjetja ali posebne dogodke? Za vaša vprašanja smo na voljo na spodnjih kontaktih.

apolonij@dragontemple.si

Facebook

040-532-525